Egy 20 éves budapesti férfi táskájában találtak kábítószergyanús anyagokat a balassagyarmati rendőrök.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 20 éves budapesti lakos ellen.

A körzeti megbízottak 2020. augusztus 30-án éjszaka a Magyarnándor és Becske közötti útszakaszon ellenőriztek egy személygépkocsit és az abban utazókat. A rendőrök a 20 éves utas vállán lévő táskában többfajta és nagyobb mennyiségű kábítószergyanús anyagot, tablettát, kristályt, port, zöld növényi törmeléket, valamint ezek terjesztéséhez, csomagolásához szükséges eszközöket és készpénzt találtak, amelyet lefoglaltak. B. László csomagjában megtalált 47 darab különféle színű és mintázatú tabletta és fehér por kábítószer gyorsteszttel történő vizsgálata kábítószer jelenlétét mutatta ki.

A beszerzett adatok alapján a férfi a kábítószert egy közeli településen megrendezésre kerülő zártkörű rendezvényen akarta értékesíteni.

A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.