Minden várakozást felülmúlt a hétvégi program, sokkal jobban sikerült, mint legszebb álmaimban gondoltam voltam volna – így értékeli az 1. Ipoly Nemzetközi Kerékpártúra és Konferenciát Olexa Miklós, a szervező Ipoly Túra Egyesület elnöke.

A szervezők szándéka szerint az esemény célja, hogy hagyományt teremtve, minden évebn egyre több biciklis túrázót csábítsanak az Ipoly-völgybe. Kuriózumnak számító kétkerekű látványosságok, veterán nyomda, vurlicer, velocipéd bemutató, bringás felvonulás és fesztivál hangulat fogadta a Civitas Fortissima térre látogató vendégeket.

– Ugyan rendkívül meleg volt szombaton, de ahogy elkezdődött a felvonulás, mint egy varázsütésre, megtelt a tér, és fantasztikus hangulat lett. A vasárnap is rendkívül jól sikerült, a túrázók a következő esemény időpontjáról érdeklődtek – eleveníti fel Olexa Miklós az élményeket.

A találkozót nagy médiavisszhang övezi, hazai és felvidéki hírportálok, országos rádió és televízió csatornák egyaránt hírt adtak az eseményről, ezzel összefüggésben az egyetlen magyarországi kerékpármúzeumról.

– A Duna TV Kárpát Expressz című műsorán keresztül a világon élő magyarok is látni fogják, mi történt Balassagyarmaton. Az ATV Napló című műsora jövő vasárnap sugározza a riportot, a Fábry Show Dizájn Centerében október 8-án lépnek fel a bringások. Az MTI-ől származó információk szerint hétfő reggel már Horvátországban, Brazíliában és Portugáliában is bemutatták az eseményt. Fantasztikusan és szerencsésen alakult a hétvége. Úgy érzem, hogy most megalapoztunk valami nagy dolgot, és innen indulunk tovább – mondta a főszervező.

(kanyó)

Fotó: Sümegi Tamás