Oklevéllel köszönte meg az Országos Mentőszolgálat az új koronavírus járvány idején nyújtott segítséget a civileknek. A bajtársak az adományokat és a megtisztelő erkölcsi támogatást hálálták meg jelképesen.

Huszonhat balassagyarmati vállalkozó, szervezet, egyesület és magánszemély részesült abban a meglepetésben, hogy a mentőtisztek személyesen vitték házhoz a köszönetnyilvánítást.

A Pocak Ételbár tulajdonosa, Viszkok Krisztián Csaba egyéni vállalkozóként támogatta a kórház dolgozóit és a mentősöket. Összességében mintegy 140 adag ételt adományozott egyszemélyes vállalkozása, emellett kiszállítással továbbította a nála tett felajánlásokat is.

– Nagyon meglepődtem, amikor belépett az éppen akkor szolgálatban lévő mentőtiszt, és átnyújtotta az oklevelet – mondja a vállalkozó. – Egyáltalán nem számítottam ilyen gesztusra, de nagyon jól esett, hogy gondoltak rám. Az oklevelet azonnal bekereteztem, és feltettem a falra. Hogy segítsünk egymásnak, azt bárki, bármikor megteheti.

Oklevelet vett át a Vitézi Rend Nógrád Megyei Törzskapitánysága is, akik többszázezer forint értékben vásároltak eszközöket a szolgálati ruhák vasalásához és szárításához.

– Amikor felkerestük a mentőállomást, hogy miben tudunk segíteni, elmondták, hogy épp mivel küzdenek. Vásároltunk ipari vasalógépet, vasalódeszkát, teregetőt és kézi vasalót – idézi fel az emlékeket Veres Vendel Szabolcs hadnagy, a katonai rendvédelmi tagozat parancsnoka. – A Vitézi Renden belül rendszeresen végzünk karitatív tevékenységet, de ezeket a pillanatokat ritkán osztjuk meg a nyilvánossággal. Ahogy az oklevelet átvettem, ugyanazt a jól eső érzést éltem át, mint amit adományozáskor mindig. Megható, feledhetetlen élmény.

Az adományozók teljes listáját ugyan személyiségi jogokra tekintettel nem áll módunkban közölni, de a magas létszám önmagában véve büszkeséggel töltheti el a Civitas Fortissima polgárait.

(kanyó)