Két balassagyarmati versenyző is felállhatott a dobogóra a hétvégén megrendezett országos teqball bajnokságon.

Eredményesen játszottak a balassagyarmatiak a másodosztályú tornán, a csoportküzdelmek után négy hazai induló – Taskó András, Szántó Gergő, Kalmár Dávid és Csábi Milán – kvalifikálták magukat a legjobb nyolc közé.

Taskó András, az Agroméra Teqball Academy Egyesület versenyzője harmadik, míg a Poenix Teqball Akadémia színeiben játszó Kalmár Dávid második helyezést ért el, s ezzel a győzelemmel feljutott az első osztályba. A hölgyeket a Szent-Györgyi Albert Technikum diákja, Kordics Edina képviselte a nyílt verseny egyedüli női indulójaként. A viadalt a gyöngyösi származású Szegedi Zalán (PTA) nyerte meg.

– Nagy öröm volt új arcokkal találkozni, ez különösen fontos egy ilyen fiatal sportág esetében. Színvonalas meccseket láthattunk, a visszajelzések alapján jó versenyt zárhattunk. Szeretnénk hálásan megköszönni a segítséget a városvezetésnek, a Szent-Györgyi Albert Technikum vezetőjének és Barna Gergőnek, aki lokálpatriótaként saját vállalkozásán keresztül támogatta a torna megrendezését – összegzett Szatmári Dávid, a házigazda Agroméra Teqball Academy Egyesület elnöke.

(kanyó)