A tavaszi időpontot pótolva, sor került a XI. Vasútmodell Kiállításra a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. A Balassagyarmati Vasútmodellező Klub idén is hozta a megszokott színvonalat.

– A reméltnél, sajnos, alacsonyabb érdeklődés övezte a hétvégi rendezvényt. A szlovák határ lezárásával sok törzslátogató maradt távol, és az országos közönség sem képviseltette magát a várt mértékben annak ellenére, hogy az idén megtartott két országos kiállítás közül ez az egyik, a Viessmann pedig csak Balassagyarmatra települt ki 2020-ban – összegzi a tapasztalatait Gonda Sándor szervező.

Mindez semmit nem változtat azon a tényen, hogy a vendégek különleges munkákat láthattak ismét, érdekes, részletgazdag terepasztalok, megkapó látványosságok – tolató mozdony, ipartelepeken közlekedő vontató jármű vagy a kerti vasút kiállított elemei szerepeltek. A megjelent kiállítók szintén elégedetten és elismerően távoztak Balassagyarmatról.

– A kiállítók számára a gyarmati kiállítás vonzereje abban áll, hogy ez nemcsak kiállítás, hanem szakmai és közösségi találkozó, ahol a zárás utáni beszélgetések és vendéglátás éppúgy a program részét alkotják, mint a publikum fogadása – tette hozzá a szervező.

(kanyó)

Fotó: Sümegi Tamás