A Vitalitás kajak-kenusai egyre szebb sikereket aratnak, Ulveczki Edina tanítványai ígéretesen fejődnek.

A Vitalitás SE kajak-kenu utánpótlás csapata bebizonyította, hogy szorgalommal és kiváló szakmai munkával 400 méteres tavon is lehet kimagasló eredményeket elérni, akár hosszú távon is.

Nógrád megye legeredményesebb kajak-kenus csapata a Vitalitás lett, akik a gyermek-kölyök Magyar Bajnokságon 77 egyesületből az előkelő 17. helyen végeztek 2 első helyet, 1 másodikat és 1 harmadik helyezést elérve. Eredményeik között sok pontszerző helyük is volt.

A legeredményesebb sportoló Ódor Barnabás és Kruj Benedek lett, akik párosban hatalmas finissel tudták megnyerni a 2000 métert, 200 m váltóban pedig óriási versenyzéssel, egymást motiválva, Kovács Eszterrel és Kecskeméti Kamillával győztek.

Barnabás idén 9 versenyen 11 versenyszámból mindent megnyert! Nem véletlen, hogy az egyik versenyen különdíjat is kapott technikás evezéséért Dónusz Éva olimpiai bajnoktól, a szövetség utánpótlás kapitányától.

Ulveczki Edina edző így értékel: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen Magyarország legrangosabb versenyén hozták a szebbnél-szebb eredményt. Sok esetben 20-30 feletti kajakos egységgel kellett megküzdeni a bajnoki címért. Így volt ez a bajnok páros esetében is, amely azért különleges a számomra, mert Barni a kisfiam.

Összesen csapatunkból 1-6. helyezést 17-en értek el egyes váltó, páros és négyes hajókban.

A csapat nagyon jó formában volt, mind testileg, mind mentálisan. Mindenki közös célért húzott, ezt folyamatosan segítette mindenben az összetartó szülői gárda is.

Érdekesség, hogy egyetlen kenus lányunk, Kruj Fruzsina kezdőként ügyesen végigversenyezte a 2000 métert, kezdő lányoknál 2. lett. A kölyök váltónk is meglepetésként ezüstérmet hozott (Ember Lili, Szádóczki Hanna, Csábi Dorka).

Külön öröm, hogy az idei évre sikerült csapathajókat is beszerezni, így ezt kihasználva már tudtunk páros-négyes csapatokat is nevezni. Ez jó döntés volt, hiszen az eredményt hozták a sportolóink. A serdülő fiúk (Münzberg Dominik-Blaskó Dominik) 8. helyen végeztek 1000 m-en, a serdülő női négyes 1000 m-en 5. (Csomor Anna, Jámbor Karina, Kecskeméti Gréta, Gáspár Lili), és a gyermek női négyes 2000 m-en 3. lett (Kecskeméti Kamilla, Pásztor Szirka, Csomor Petra, Kovács Eszter), míg a fiúk egy igen népes mezőnyben 5. helyen végeztek (Uram Kristóf, Széles Gergely, Kovács Kornél, Antalicz Botond).

Ezúton is köszönöm Honti Attilának, Balassagyarmat Önkormányzatának, az iskoláknak, a tanítóknak, az MKKSZ-nek, a Zollner Kft-nek, a Magyar Telekom balassagyarmati partnerének, Münzberg Gusztávnak,  Magyarnándornak, a kajakos kollégáknak, és külön a Kedves Kajak-kenus Szülőknek a támogatást!