A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség egy 56 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki késsel támadt idős szüleire.

A vád szerint a férfi szüleivel élt közös háztartásban azok házában. Italozó életmódja miatt kapcsolata a szüleivel már korábban megromlott, gyakran veszekedtek, és a szülők többször felszólították őt arra, hogy ha nem hagy fel az alkoholizálással, költözzön el. Erre a férfi nem volt hajlandó, és többször is kijelentette, hogy alig várja a szülei halálát, hogy azt követően az ingatlant megörökölje.

Április 29-én délután az ittas férfi ismételten szidalmazni kezdte a szülőket, és a lakás több berendezési tárgyát is összetörte. Agresszív viselkedése miatt anyja értesítette a rendőrséget, emiatt a vádlott még idegesebb lett és azzal a kijelentéssel, hogy „mire a rendőrök ideérnek, addigra ti megdöglötök” a ház konyhájába ment, ahol egy kést vett magához.

A szülőknek együttes erővel sikerült a fiuk kezéből a kést kicsavarni, a vádlott a dulakodás során azonban először lefejelte, majd ököllel orrba ütötte 79. életévében járó édesapját, aki ennek következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A férfi erőszakos magatartásának csak a rendőrség kiérkezése vetett végett.

A Pásztói Járási Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta vádiratában azzal, hogy amennyiben  az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri a bűncselekmény elkövetését, úgy egy év két hónap börtönbüntetésre ítélje őt a bíróság.