A Nógrád Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatását annak a 24 éves, Nógrád megyei férfinak, aki társát megöléssel fenyegette meg, miközben késsel több alkalommal megszúrta.

A megalapozott gyanú szerint 2020. szeptember 7-én egy rehabilitációs intézetben élő férfi beszélgetésbe elegyedett az otthon másik lakójával. A beszélgetésből azonban vita alakult ki, és a gyanúsított fejen ütötte a sértettet, ami miatt dulakodni kezdtek. A dulakodás során a gyanúsított a ruházatából előhúzott egy 4 cm pengehosszúságú kést, amellyel háromszor hason, illetve egyszer a bal alkarján megszúrta társát, miközben azzal fenyegetőzött, hogy megöli őt. A gyanúsított cselekményét csak külső beavatkozása hatására hagyta abba.

Bár a sértett a szúrás következtében csak könnyebb sérüléseket szenvedett, a szúrások következtében fennállt a reális veszélye életveszélyes, sőt halálos sérülés bekövetkezésének is.

A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a férfi letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte.