Csodás forgatási helyszínt talált a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége a mentőkutyások munkáját ismertető és népszerűsítő imázsfilm forgatásához. Az eltűnt személy keresését imitáló gyakorlathoz az Ipoly-part és a Nyírjes szívmelengető látványa adja a hátteret.

A Cserhát Különleges Mentőcsoport bázisa, mint országos mentésirányítási központ, biztosította a helyszínt a MMSZOSZ gyakorlatnak. Az M5 filmjében Juhász Zoltán, az Egyesület vezetője mutatja be a keresés menetét, de főszerephez jut Cooper nevű kutyája is, akit a film végén jelképesen örökbe fogad Pesti Balázs, műsorvezető, holisztikus terapeuta.

Cooper, a derűs, rendkívül barátságos természetű, nyolc hónapos border collie jelenleg ügyesen halad a fegyelmező és nyomkövető gyakorlatok elsajátításában, s ha kellőképp felkészül, az MMSZOSZ-nél fogja letenni a Rendőrség által hitelesített mentővizsgát.

– Cooper minden olyan tulajdonsággal és képességgel rendelkezik, amelyekre a mi munkánkhoz szükség van. Megfontolt, megbízható, kommunikatív és biztos orrú kiskutya – mondta Juhász Zoltán.

A kisfilm rövid verziója itt megtekinthető: