Két balassagyarmati színkörös is a legjobbak között az ország első számú versmondó versenyén. Fábry István és Sinágel József egyenes ágon jutott be a Nemzeti Színház novemberi élő szuperdöntőjébe. A YouTube csatornán megtekinthető versklipek magasan az élmezőnybe sorolják a két amatőr művész és a filmes alkotók produkcióját.

Több mint kétszáz induló közül a legjobb harminc kvalifikálta magát a végső megmérettetésre a Nemzeti VERSeny versmondó és versklip versenyen. Mivel a VERSeny egyik kiemelt célja a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a versmondás innovatív formában történő népszerűsítése, ezért a szavalók az elő-és középdöntőkben a YouTube csatornára feltöltött versklipekben mutatták be produkcióikat. A klipek színvonalára adható pontszám fele részben járulhatott hozzá a döntőbe jutás sikeréhez. Mindkét gyarmati döntős klipjének vizuális megjelenítését Cseh Marcell és Kovács Domonkos jegyzi.

Fábry István kétszer nyert már különdíjat a Kaleidoszkóp Nemzetközi Versfesztiválon, a VERSenyre tavaly nevezett be először, ahonnan arany minősítéssel tért haza. A novemberi döntőben Vörösmarty Előszó és Nagy Gáspár A fiú naplójából című alkotásaival készül. A versklipen Radnóti Levél a hitveshez című versét mondja el:

Sinágel József elismerésre méltó sikerekkel büszkélkedhet mind a József Attila, mind a Latinovits Zoltán nevével jelzett versenyeken, s a Nemzeti VERSenyen is ért már el arany, illetve bronz minősítéseket. A 220. évfordulós Vörösmartytól Az emberek című alkotást választotta, ami talán – ahogy Sini fogalmaz – aktuálisabb, mint valaha. A klipen Reményik Sándor Kegyelem című versét tolmácsolja.