A honi sziklamászás egyik legtehetségesebb versenyzője, a Balassi Bálint Gimnázium diákja a legjobb magyarként végzett az augsburgi ifjúsági Európa Kupán.

Az idén Augsburg adott otthont a sziklamászó ifjúsági Európa Kupának. Hazánk 5 versenyzővel képviseltette magát a rendkívül szigorú egészségügyi szabályok betartása  mellett rendezett rangos viadalon.

A Balassi Bálint Gimnázium diákja, Vályi Gergő szép mászással második helyen került a tíz fős döntőbe.

  • Nagyon tetszett a két  selejtező út – idézi fel a történteket Gergő -, így majdnem a top fogásig sikerült eljutnom mindkettőn, csak a francia versenyző előzött meg. Rajtam kívül még egy magyar srác jutott döntőbe. A döntő úton sajnos egy fogást rosszul tudtam megcsípni, és kiestem az útból, ezzel végül a 8. helyezést  tudtam megszerezni. Magyar sporttársam szintén ennél a fogásnál esett le, így ő a 9. helyen végzett.  Csalódott nem voltam, örültem, hogy döntőbe kerültem, bár ennél azért egy kicsit jobb eredményre számítottam. Annak viszont már egyáltalán nem örülök, hogy ez volt az idei egyetlen nemzetközi verseny az ismert vírushelyzett miatt. Az oroszországi Voronyezsben  rendezték volna az Európa-bajnokságot, melyet szintén töröltek a járvány miatt.  Természetesen ettől függetlenül folytatom az edzéseimet és részt veszek a hazai Magyar Kupa fordulókon.