Bartók, Sosztakovics és Gershwin darabjaival nyitotta meg az Artéria Galéria és Klub első féléves koncertsorozatát. Minden elbizonytalanító körülmény ellenére tavaszig tizenegy zenei rendezvényből álló programmal készülnek a művészek.

Az Artéria vendégei első alkalommal Kósa József játékát élvezhették, aki Újítók útján, új világok keresése című estjével három nagy zeneszerzőre emlékezett a tőle megszokott magas szintű játékával. Az évfordulók a koncertsorozat további programjaiban is kiemelt szerepet kapnak.

  • A koncertek tematikájában Kósa József az évfordulókra koncentrált, az AlisAdam PianoDuo inkább az ünnepkörökhöz, illetve ragaszkodtam hozzá, hogy ebben a sorozatban mutatkozzanak be az Artéria közönsége számára újnak számító művészek is – mondja Fricska Éva tulajdonos.

Ennek megfelelően Liszt, Beethoven, Bartók jutnak szerephez Kósa József estjein, új arcokkal is megismerkedhet a közönség az újévi koncerten és a klasszikus gitár esten, az AlisAdam PianoDuo megismétli tavalyi nagy sikerű október 23-i ünnepi előadását, s ők zárják áprilisban a programsorozatot japán motívumokkal gazdagított tavaszköszöntő koncertjükkel.

  • Nagyon reménykeltő ebben az időszakban, hogy az Artéria törzsközönsége rendszeresen telt házzal vagy ahhoz közelítve várja a fellépőket. A művészek felől nézve tulajdonosként azt tartom a továbbiakban kiemelten fontosnak, hogy megfelelő szinten tudjam honorálni a fellépéseket még akkor is, ha a művészek nevetségesen alacsony összegekért is szívesen vállalják az egyébként óriás felkészülést igénylő, rendkívül színvonalas előadásokat – tette hozzá a tulajdonosnő.

Az Artéria Galéria és Klubban október 10-ig tekinthető meg Botos Zoltán kiállítása. Zenei rendezvényre legközelebb október 23-án kerül sor, az AlisAdam PianoDuo Forradalmi melódiák című ünnepi koncertjén.

(kanyó)

Fotó: Sümegi Tamás