A Pásztói Járási Ügyészség egy 48 éves Nógrád megyei férfi letartóztatására tett indítványt, aki 2020 szeptemberében több ingatlanba is betört, és onnan különféle használati tárgyakat, mobiltelefont és készpénzt tulajdonított el.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. szeptember 12-én éjjel egy fészerbe tört be úgy, hogy arról a lakatot lefeszítette, majd onnan egy centrifugát, egy villanybojlert és szerszámokat vitt el. Nem egészen egy hét elteltével ismét visszament az ingatlanhoz, ekkor az ott található műhely ajtaját törte be és háztartási kisgépeket tulajdonított el onnan.

Szeptember 19-én és 21-én további két házba tört be, ahonnan készpénzt és berendezési tárgyakat lopott el, míg 2020. szeptember 25-én a nyitott bejárati ajtón keresztül egy családi házba surrant be, ahol az egyik szobában alvó sértett mellől emelte el annak mobiltelefonját.

A gyanúsított a lopásokkal mindösszesen 225 ezer forint kárt okozott, cselekményei lopás bűntettének és kifosztás bűntettének megállapítására alkalmasak.

A Salgótarjáni Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte. A végzés ellen a férfi fellebbezést jelentett be, ezért a döntés még nem végleges, de az a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.