Balassagyarmaton látta vendégül Szijjártó Péter külügyminiszter az elmúlt hónapokban gazdaságvédelmi támogatásban részesült cégek vezetőit.

Az AFT-Hungary Kft. rétségi, valamint a Zalakerámia Zrt. romhányi üzemében személyesen adta át a gazdaságvédelmi támogatás okiratait, majd a választókerület központjában, Balassagyarmaton vendégül látta az elmúlt hónapokban támogatásban részesült, több ezer főt foglalkoztató, Nógrád megyében működő cégek képviselőit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Nógrád megyében 3250 munkahelyet véd meg a versenyképesség-növelő program; a térségben 12 vállalat kötelezte el magát beruházások végrehajtása mellett, amikor a kormány tavasszal meghirdette a munkahelyeket megőrző programot

Az esemény házi gazdája, Balla Mihály országgyűlési képviselő elmondta: a Külgazdasági és Külügyminisztériumon keresztül érkező, Nógrád megyei cégek rendelkezésére bocsátott támogatás összege meghaladja a 11 milliárd Forintot, a vállalatok által elindított beruházások pedig további több mint 30 milliárd forintnyi fejlesztést jelentenek.

A térség jelentős munkáltatóinak, befektetőinek is az az elsődleges szempontja, hogy megtartsák, ezen felül pedig további munkahelyek teremtésével bővítsék az alkalmazottak létszámát, új technológiák, fejlesztések bevezetésével. A sok százmilliós-milliárdos beruházások jelentős mértékben növelik a térség gazdasági erejét és a nógrádiak biztonságérzetét. A tizenkét cég többsége ötszázmillió és egymilliárd Forint közötti támogatásban részesült, melyhez kétszer-háromszor nagyobb összegben párosulnak fejlesztéseik – nyilatkozta a térség honatyája.

A zártkörű rendezvény vendégeit Csach Gábor polgármester fogadta a Svejk vendéglőben.