Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából megemlékezéssel tisztelgett a város közössége a hősök előtt. Balassagyarmat önkormányzata a Magyar Köztársaság Nemzeti Ünnepén köszöntötte városunk szakmai kitüntetettjeit.

A Bajcsy úti sztélénél rendezett ünnepi megemlékezésen Balla Mihály, térségünk országgyűlési képviselője idézte fel a történelmi eseményeket, majd a város szervezetei, egyesületei, hivatalai helyezték el a tisztelet koszorúit.

A szokásoknak megfelelően a Vármegyeházán köszöntötték a város idei szakmai kitüntetettjeit. A vírushelyzet miatt zárt körű rendezvényt tartottak.

Huszár Péter alpolgármester és Frankó Viktória, a kulturális bizottság elnöke adták át az elismeréseket.

Balassagyarmat Kiváló Pedagógusa díjban részesült Kotlár Katalin, a Játékvár Tagóvoda óvodapedagógusa, Urhegyiné Lázai Tünde, a Dózsa György Általános Iskola tanára, Jakubecz Andrea, a Mosoly Egysége Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény pedagógusa.

Balassagyarmat Kultúrájáért díjat kapott Rigó Zoltán, kulturális menedzser.

Balassagyarmat Egészségügyéért díjat vehetett át Batuskáné Urbán Rita, a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet főműtősnője és dr. Pálffy Ágnes, a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet Neurológiai Szakrendelés főorvosa.

Balassagyarmat Sportjáért díjban részesült Szabó Csaba, a Dózsa György Általános Iskola intézményvezetője és Kopcsányi Tamás sensei, a Ronin Sportegyesület elnöke.

Balassagyarmat Szociálpolitikáért díjat kapott Magyar Márta, a Szent Erzsébet Idősek Otthona ápoló-gondozója és Juhász Zoltán, a Cserhát Különleges Mentőcsoport elnöke.

Balassagyarmat Közbiztonságáért díjat kapott a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Biztonsági Osztálya.

Balassagyarmat Jó Tanulója, Jó Sportolója emlékérem elismerésben részesült: Goda Gerda, a Dózsa György Általános Iskola tanulója, a Balassa Sport Egyesület korosztályos kézilabdázója, Csernyik Dzsenifer, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulója, a Vitalitás Se Atlétikai Szakosztály dobó atlétája, Ódor Benedek, a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola tanulója, a Vitalitás SE Kajak-Kenu Szakosztály sportolója, Münzberg Dominik, a Balassi Bálint Gimnázium tanulója, a Vitalitás SE Kajak-Kenu Szakosztály sportolója, Petrás Bence, a Dózsa György Általános Iskola 8. osztályos, sportiskolai képzésben résztvevő tanulója, a BSE Palóc Farkasok Utánpótlás Sport Egyesület és a „Talent 2019.” SE sportolója, Pap Rebeka, a Dózsa György Általános Iskola 8. osztályos, sportiskolai képzésben résztvevő tanulója, a Balassa Sport Egyesület sportolója, Kapuvári Bettina, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulója, sportága a floorball, Csépe Maja, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulója, sportága a floorball, Bozány Elizabet Molli, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulója, sportága a floorball, Kertész Jázmin, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulója, sportága a floorball, Major Csanád Koppány, a Balassi Bálint Gimnázium tanulója, a Balassagyarmati Karate Egyesület sportolója, Telek Sebestyén, a Szabó Lőrinc Általános Iskola tanulója, a BSE Palóc Farkasok Utánpótlás Sport Egyesület és a „Talent 2019.” SE labdarúgója, Gálik Ádám, a Balassi Bálint Gimnázium tanulója, a BSE Palóc Farkasok Utánpótlás Sport Egyesület labdarúgója, Varsi Zalán Attila, a Balassi Bálint Gimnázium tanulója, a BSE Palóc Farkasok Utánpótlás Sport Egyesület labdarúgója, Borkó Bence, a Balassi Bálint Gimnázium tanulója, a BSE Palóc Farkasok Labdarúgó Egyesület igazolt játékosa.

Köszöntötték a tavaszi kitüntetetteket is: (mint arról annak idején beszámoltunk) Fiatal Példakép lett Hering Dominika gyógyszertári szakasszisztens, lábteniszező, Magyar Valentin zongoraművész és Pintér Ádám válogatott labdarúgó, míg Balassagyarmat Közösségéért elismerésben részesült Krasznai Kázmér, a Református Egyházközség és a Titan Angels Motorsport és Szabadidő Szervező Egyesület.

Fotó: Sümegi Tamás