Ünnepélyes keretek között emlékeztek meg a főkapitányság munkatársai a rendőrség fennállásának 100. évfordulójáról.

Az egységes Magyar Rendőrség létrehozásának és fennállásának 100. évfordulója alkalmából – a Rendőrmúzeum által összeállított – tárlat érkezett Salgótarjánba. „A magyar rendőrség” története című kiállítás fotókkal illusztrált, 14 roll-up tablósorozatból áll, amely átfogó képet ad a szervezet főbb történeti állomásairól.

A kiállítást Skuczi Nándor a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke is méltatta, elmondta, hogy a magyar rendőrök az elmúlt 100 évben megállták helyüket, és a mai rendőrök is büszkén vállalják, hogy a köz szolgálatában álló testület tagjai.

A tárlat ünnepélyes megnyitóján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos is részt vett, aki méltatta a tudományos igényességgel összeállított bemutatót, egyben köszönetét fejezte ki a Rendőrmúzeum részére.

A tartalmas és érdekes összeállítás a József Attila Művelődési és Konferencia Központban tekinthető meg november 3-ig.

Az egységes Magyar Rendőrség létrehozásának és fennállásának 100. évfordulója előtt tisztelegve dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és Zahorecz Sándor rendőr alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes egy kislevelű hársfát ültetett el.

A főkapitányság épülete előtt elültetett és az évek múlásával egyre magasabbra nyúló és terebélyesedő fát – amely az élet egyik legszebb szimbóluma – egy sziklatömbön elhelyezett emléktábla is jelzi.