A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság jogerősen 1 év börtönre ítélt egy 2019 karácsonyán egy italboltba betörő 33 éves férfit.

A vádlott gyakran megfordult a bátonyterenyei italboltban, ezért ismerte annak belső terét, tudta, hol tartják a készpénzt, valamint azt is hogy a férfi WC feletti rész vakolata hiányos, a padlásról oda lehet jutni.

Tavaly december 24-én sötétedés után felmászott a tetőre, félretolta az egyik hullámpalát, bejutott a padlástérbe, onnan a WC-be, majd az italbolt kiszolgáló részéhez. A pultból 122.000,- Ft készpénzt vett magához, zsákmányolt még egy üveg pálinkát is, majd a tetőn keresztül kimászott az italboltból. A kocsma mellett a pálinkát megitta, az üres üveget pedig a közeli patakba dobta.

Ittassága miatt távozása során a lopott pénz egy részét, 6.300 Ft-ot útközben elveszített, a bankjegyeket utóbb a rendőrök találták meg és adták vissza a kocsmárosnak; további 22.000 Ft pedig a vádlott anyjától került elő.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2020 augusztus végén emelt vádat a büntetett előéletű férfi ellen dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt. A bíróságon október 22-én tartott előkészítő ülésen a vádlott beismerő vallomást tett, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, a Salgótarjáni Járásbíróság őt jogerősen 1 év börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlástól, és a férfinek meg kell fizetnie a bűncselekménnyel okozott, eddig meg nem térült kárt is.