Mint köztudott, jövő január 1-től Balassagyarmat város közigazgatási területén is tilossá válik az avar és kerti hulladék égetése. Erre is tekintettel Balassagyarmat Város Önkormányzata idén novembertől bevezeti a lakossági zöldhulladék házhoz menő és gyűjtőpontos szelektív szállítását.

Ennek keretében 2020 november hónapban minden családi házas lakóövezetben lévő lakóingatlan után a tulajdonosa/használója térítésmentesen igényelhet 4 db, zöldhulladék szelektív gyűjtésre szolgáló hulladékzsákot, melynek átvételére a Balassagyarmati Városüzemeltetési Nkft. 2660 Balassagyarmat, Szügyi út 65/A. szám alatti új telephelyén, a Zöld Híd B.I.G.G. Nkft. által működtetett ügyfélszolgálaton van lehetőség, az alábbi időpontokban: hétfő: 8:00-16:30 kedd: 9:00-16:30 szerda: 7:00-19:00 csütörtök: 8:00-16:30 és péntek: 8:00-13:00.

A Balassagyarmati Városüzemeltetési Nkft. Mikszáth u. 59. szám alatti székhelyén hulladékzsákot nem osztanak.

A zöldhulladék elszállítására ezen zsákokban, illetőleg a – közszolgáltató előírásai szerint – kötegelten kerülhet sor, a közszolgáltató által megjelölt időpontokban, melyről az ügyfélszolgálaton kérhető a körzetek szerinti információ. Az elszállításra szánt, bezsákolt, illetve kötegelt zöldhulladékot a saját ingatlan elé, az úttól 1-2 méterre kell kihelyezni a szállítási napot megelőző este vagy a megjelölt nap reggel 6:00-ig

Gyűjtőpontként a balassagyarmati hulladékudvar (Balassagyarmat, Szügyi út 65.) is fogadja meghatározott mennyiségben a zöldhulladékot. A szolgáltatásra azon magánszemély jogosult, aki szerepel az ügyfél-nyilvántartásban, valamint felmutatja lakcímkártyáját, illetve egy évnél nem régebbi hulladékgazdálkodási díj befizetését igazoló dokumentumot.

Nyitva tartás: szerda: 10:00-18:00 szombat: 8:00-12:00

Emellett felhívjuk a lakosság figyelmét a zöldhulladék házi komposztálás útján történő kezelésének lehetőségére és annak jelentőségére is!