Balassagyarmati rendőrökhöz csatlakozott dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője.

A Nógrád Megyei Védelmi Bizottság elnökségét is ellátó kormánymegbízott a maszkviselésre vonatkozó szabályok betartásáról és betartatásáról tájékozódott az Ipoly-parti város bevásárlóközpontjában tartott ellenőrzésen.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megye területén a maszkviselésre vonatkozó szabályok betartását többek között tömegközlekedési járműveken és állomásokon, bevásárlóközpontokban és boltokban egyaránt. Dr. Szabó Sándor az ellenőrzés alkalmával kiemelte: az egészségügyi dolgozókon túl az élet számos más területén, sokaknak szükséges helytállniuk a lakosság, mindannyiunk érdekében. Kiemelte: közéjük tartoznak a rendőrök is. Szolgálatukért az ellenőrzést végző két egyenruhásnak, valamint dr. Somssich Gabriella megyei rendőr-főkapitánynak és Belovai Róbert balassagyarmati rendőrkapitánynak, továbbá rajtuk keresztül a megyében dolgozó minden kollégájuknak köszönetet mondott.

Az ellenőrzés alkalmával a bevásárlóközpontban egyetlen személyt volt szükséges figyelmeztetni a maszk helyes viselésére.