A műszaki szakemberképzés bölcsőjévé váltunk – mondja Tanka Ágnes, a NMSZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója. Az intézmény műszaki technikus képzése megyei viszonylatban egyedülálló lehetőségeket kínál.

Új szakmaként, a nógrádi intézmények közül csak a Szondiban indul ipari informatikai technikus képzés a következő tanévtől, melyhez a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum megteremti a legkorszerűbb feltételeket.

  • Az új szak elindulása és a hozzá tartozó feltételek biztosítása nemcsak intézményünk, de a megye szakképzésében is óriási előrelépést jelent – mondja az igazgatónő. – A következő tanévben ipari informatikai technikus diákok a Legrand cég által teljesen felszerelt villamos ipari szaktanteremben és a hozzá tartozó projekt teremben tanulhatnak majd.

Az intézményben oktatott gépgyártástechnológiai, illetve ipari informatikai technikus képzéseket elvégző tanulók számára a nyugat-nógrádi régió kiváló elhelyezkedési lehetőségeket biztosít, de a további tanulmányokat is megalapozza.

  • A szakképzési rendszer átalakításával a technikusi vizsga oklevelet és egyben emelt szintű érettségi bizonyítványt is jelent, mely a mérnöki karokra jelentkezőknek összehasonlíthatatlanul jobb felkészültséget ad, mint a gimnáziumi képzés – tette hozzá az intézményvezető.

Az online pályaválasztási szülői értekezlet november 23-án, 16 órakor tekinthető meg a www.szondi-bgy.hu weboldalon.

(kanyó)