Jubileumot ünnepel a Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola. Az alapítás 25. évfordulója alkalmából, a gyerekek rajzaiból készített falinaptár kiadásával kezdődött el a tanévet végigkísérő rendezvénysorozat.

  • Az elsőstől a nyolcadikosig minden korosztályból gyönyörű rajzokkal pályáztak a gyerekek, az ő alkotásaik díszítik a jubileumi fali naptárakat. A naptárak árusításából befolyt összeg alapítványunk kasszáját gyarapítja, s az idei rendezvények költségeihez járul hozzá – mondta Bacsúr Szilvia igazgató.

A 25 éves évfordulót ünneplő közösség számos programmal hívja emlékidézésre régi és jelenlegi diákjait, pedagógusait.

  • Jelenleg nem egyszerű feladat rendezvényeket szervezni, mégis törekszünk arra, hogy az iskolaalapítás ünnepe maradandó emlékeket hagyjon gyerekekben, felnőttekben egyaránt, és kifejezetten az a célunk, hogy szereplésével, szervező munkájával minél több diák aktív részese legyen a programoknak. Közös ünneplésre hívjuk régi barátainkat is, az ünnep apropóján felelevenítjük kapcsolatainkat a Szabó Lőrinc Társasággal, valamint az országos Szabó Lőrinc Iskolalánccal is.

A tervek szerint ünnepi gálaműsor, régi szabósok életútját bemutató interjúsorozat, nyugalmazott pedagógusok találkozója vagy emlékkiállítás szerepel a programok között. A tavaszi Szabó Lőrinc Napokkal, valamint az iskolai évkönyv kiadásával szintén a jubileumot ünnepli az intézmény.

A programok megrendezését segítő támogatói jegyek már megvásárolhatók.

(kanyó)