Csach Gábor polgármester gratulált dr. Szabó Gézának, aki éppen 25 éve vezeti a Dr. Kenessey Albert Kórházat.

Dr. Szabó Géza 1995 telén kapta meg főigazgatói kinevezését a gyarmati kórház élére.

„A magyar egészségügy elmúlt harminc viharos évét jól ismerve nemcsak kimagasló teljesítmény a politikai és kormányzati egészségügyi rezsimek változásait túlélni, de azt végig, eme rezsimektől függetlenül elismert vezetőként, férfiasan végig is küzdeni, na az már igazi  teljesítmény. Nem véletlen, hogy erre a teljesítményre – ha ismereteim nem tévednek – rajtad kívül ma csak egyetlen kórházigazgató volt képes Magyarországon.

Vezetésed alatt a városi kórház több mint 7 milliárd forintos infrastrukturális fejlődésen ment át, szakmai díjak tucatjait nyertétek el. Természetesen ez csapatmunka, melyben minden kollégád – beteghordótól a  főorvosokig – áldozatos munkájának köszönhetően az egészségpolitikák rendre felmerülő „centralizációs” törekvéseivel szemben itt a trianoni határvégen egy igazi gyöngyszemet sikerült létrehozni és működtetni” – fogalmaz köszöntő levelében a polgármester.

Szabó Géza Budapesten született 1953-ban, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1977-ben avatták orvos-doktorrá. Az egyetem elvégzése után első munkahelye a Balassagyarmati Városi Kórház Neurológiai Osztálya lett, itt csakhamar neurológusi szakvizsgát tett, 1986-ban adjunktussá léptették elő. Tíz év múlva a Jemeni Köztársaság fővárosa Egyetemi Oktató Kórházában folytatta szakmai és oktatói munkáját. Hat év külföldi munka után tért vissza Balassagyarmatra, ahol a Neurológiai Osztály szakorvosa lett, majd főorvosi kinevezést kaptott. 1995 óta, huszonöt éve vezeti Balassagyarmaton a Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetet.

Nevéhez köthető a kórházban húsz éve zajló közel 7 milliárd forintos rekonstrukciós beruházások menedzselése: a sebészeti, nőgyógyászati, intenzív, belgyógyászati, infektológiai, gyermek és ápolási osztály fejlesztése, a kórház nagyszabású informatikai megújulása. Az új sürgősségi ellátást biztosító osztály és a helikopter leszállóhely létesítése. Az energetikai és újabb rekonstrukciós fejlesztések, mint az új neurológiai és traumatológiai osztály, vagy a megújult diagnosztikai épület az új CT készülékkel. Komoly vezetői feladatot igényelt a kórház kimentése abból az erőforrás- és gazdasági krízishelyzetből, amibe a 2007-es struktúraváltást követően került.

Igazgatói tevékenysége mellett továbbra is nagy figyelmet fordít a napi gyógyításra. Kiemelten foglalkozik a stroke betegekkel. Emellett tudományos tevékenységet is végez, világ- és európai kongresszusokon a mai napig rendszeresen előad. Tagja a Magyar Stroke Társaságnak, a Magyar Fájdalomtársaságnak valamint a Magyar Rehabilitációs Társaságnak is.
Tanulmányokat folytatott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, ahol közgazdasági szakokleveles orvos diplomát szerzett 1999-ben, majd 2011-ben mozgásszervi rehabilitációból pedig szakorvos képesítést. A Magyar Kórházszövetség Elnökségének hat éve tagja.
Balassagyarmaton 1978 óta él feleségével. Két felnőtt lánygyermekük van és egy unokájuk. Aktívan részt vesz a város közéletében is, tagja volt a Vállalkozók és Polgárok Egyesületének, egy éve önkormányzati képviselő. Tevékenysége elismeréseként 2002-ben a Nógrád Megyei Önkormányzat Perliczi díjat adományozott. 2013-ban a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetését vehette át. 2014-ben kiérdemelte Balassagyarmat Város Díszpolgári címét.