A Nógrád Megyei Főügyészség vádirata alapján tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a nőt, aki 2018. január 1-jén megölte újszülött gyermekét Pásztón.

A vádlott 2018 január 1-jén – miután a szilvesztert egy ismerősénél töltötte – hazaindult, azonban útközben észlelte, hogy beindult a szülés. Ekkor bement a közeli híd alá, ahol egy életképes gyermeket szült, akinek születését titokban akarta tartani. Ennek érdekében elhatározta, hogy megszabadul az újszülöttől úgy, hogy annak testét feldarabolja. A vádlott ezt követően az újszülöttet többször fejen ütötte, majd egy nála lévő késsel feldarabolta és a testrészeit a patakba szórta.

A 2020. december 2-án kihirdetett ítéletében a Törvényszék a nőt a váddal egyezően bűnösnek mondta ki tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében. Ezért őt tizenhárom év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá mivel az ítéletben kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel a vádlott szökésétől, elrejtőzésétől kell tartani – az ügyészi indítványnak helyt adva – elrendelte a vádlott letartóztatását. A bíróság kötelezte a vádlottat az eljárás során felmerült 3.135.187 forint bűnügyi költség viselésére is.

Az ítélet elleni jogorvoslati nyilatkozat megtételére mind az ügyész, mind pedig a vádlott és védője három munkanapot tartott fenn.