A Balassagyarmati Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal az 53 éves többszörös visszaeső nővel szemben, aki 2018 decembere és 2019 júniusa között több balassagyarmati ingatlanba is besurrant, ahonnan aranyékszereket, készpénzt és egyéb ingóságokat zsákmányolt, mintegy 300 ezer Forint értékben.

A vád szerint a nő 2018 decemberében a hajnali órákban egy családi házba a kulcsra nem zárt kapun és ajtón keresztül bement, majd a nappaliból ellopta az ott lakók táskáit, melyekben készpénz, ékszerek, közokiratok, bankkártyák és utalványok, valamint egyéb használati tárgyak voltak. Csak a 19.000 Ft összegű készpénzt tartotta meg, a két táskát, azok teljes tartalmával együtt a közeli vízelvezető árokba dobta.

Tavaly január 19-én a hajnali órákban a nő ismét három, kulcsra nem zárt családi házat vett célba, ahonnan az előszobába felakasztott táskákból 30.000 Ft-ot, egy kézitáskából további 35.000 Ft-ot vitt el, míg a harmadik ház nappaliját átkutatva további 30.000 Ft-ot zsebelt be.

2019 júniusában a nő a késő délutáni órákban látva azt, hogy a tulajdonos a kertben tartózkodik, besurrant egy ingatlanba, melynek belső szobájából 194. 350 Ft értékben aranyékszereket lopott el. Néhány nap múlva az ékszereket elzálogosítva 102.600 Ft-ra tett szert.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a különös egyben többszörös visszaeső, korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már jónéhányszor felelősségre vont vádlottal szemben a – feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása mellett – fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, a sértettek kárának megtérítésére kötelezést, valamint az elzálogosítással szerzett összeg vagyonelkobzását indítványozta vádiratában.

Az eljárás során 2 millió Ft-ot meghaladó bűnügyi költség keletkezett, melynek a vádlottal történő megfizettetésére is indítványt tett az ügyészség.