A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 35 éves, többszörös visszaeső férfinek a letartóztatását, aki a közelmúltban három gépkocsiból is lopott Bátonyterenyén.

A férfi 2020. november 22-e és 30-a között három gépkocsiból tulajdonított el értékeket. November 22-én 10 óra körül a zárszerkezetet megrongálva a nyílt utcán tört fel egy személygépkocsit, a hátsó ülésről eltulajdonított egy pénztárcát, benne 19.000 Ft készpénzzel és személyes okmányokkal.

Másnap ugyancsak egy utcán parkoló autót szemelt ki és a délutáni sötétségben a kocsi ablakát betörve 20.000 Ft összértékben egy fúrószárkészletet és egy bőrkabátot zsákmányolt.

November 30-án dél körül felfigyelt egy futárcég nyitott állapotban lévő tehergépkocsijára, és kihasználva, hogy a futár csomagkiadás miatt a hátsó ajtóhoz ment, a gépkocsiba benyúlva az első ülésről eltulajdonított egy pénztárcát, benne 61.000 Ft készpénzzel, személyes iratokkal és bankkártyával.

A cselekményt észlelő sértett üldözni kezdte a gyanúsítottat, aki a megszerzett pénztárcából kivett 10.000 Ft-ot, és azzal elmenekült, míg a pénztárcát a többi tartalmával együtt a földre dobta.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását az üzletszerűen elkövetett lopások miatt, ugyanis 2019 szeptemberében szabadult 5 év 9 hó börtönbüntetéséből, a mostani lopásait többszörös visszaesőként követte el, és ellene több más büntetőeljárás is folyik jelenleg is. Az egyik bírósági ügyében éppen a letartóztatása elrendelésének napján szabtak ki vele szemben lopás miatt újabb 1 év szabadságvesztést.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.