A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen az 52 éves, büntetett előéletű férfi ellen, aki volt élettársát és annak anyját zaklatta, és be is tört hozzájuk.

A vádlott négy évig volt a sértett élettársa, amikor az élettársi kapcsolatnak a nő véget vetett. A férfi nem tudta elfogadni, hogy a nő kilépett a kapcsolatból, ezért zaklatni kezdte őt, majd annak anyját is.

  1. október 19-én volt anyósa lakásánál az őt elhagyó élettársát kereste, és amikor nem találta ott, annak anyját kezdte megöléssel fenyegetni, és köveket is dobált a lakóház irányába, az egyik ablak több táblaüvegét kitörve, megrepesztve. Fenyegetéseivel és a rongálással akkor hagyott fel, amikor a házban élő sértett bejelentést tett a rendőrségen.

Az ablakok megrongálásával 28.800.- forint kárt okozott.

A férfi ezt követően hónapokon át hívogatta telefonon a volt élettársát és részére visszatérően szöveges üzeneteket küldött, valamint mozgásában is figyelte. A telefonhívásokat a sértett nem minden esetben vette fel, amikor igen, őt a vádlott becsmérelte, az élettársi kapcsolat megszakadása utáni viselkedése, életvitele miatt kérte számon, és többször bántalmazással, az életének kioltásával fenyegette meg.

A nő anyjának is folyamatosan küldött fenyegető tartalmú üzeneteket, majd 2018. november közepén ismét megjelent nála, szidalmazta, fenyegette és ez alkalommal a háztetőt dobálta kövekkel.

Végül – kihasználva, hogy volt élettársának szülei munkába mentek – 2018. december 4-én a kerítésen át bemászott az ingatlanra, a lakás ajtaját befeszítette, bent a használati tárgyakat szétszórta, és ellopott 20.000.- forint készpénzt, valamint három üveg bort is.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfivel szemben garázdaság, két rendbeli zaklatás, valamint lopás vétsége miatt emelt vádat, ebben tárgyalás mellőzésével, gyorsított eljárásban felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, és indítványozta az okozott károk megtérítésére kötelezését is.