Cinegéket figyelnek meg a téli hónapokban a Szabó Lőrinc Általános Iskola diákjai. Énekes madarak dala tölti be az iskola udvarát.

Az intézmény tanulói több környezetvédelmi programon is részt vesznek a tanév folyamán, az idén célul tűzték ki a Madárbarát Iskola cím elnyerését.

  • Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy diákjaink felelősséggel és szeretettel viszonyuljanak a természethez, ehhez illeszkedve ebben a tanévben szemétgyűjtési programot, fenntarthatósági témahetet, versenyeket szerveztünk, rajzversennyel, meseíró pályázattal erősítettük az állatokhoz való kötődést – mondja Bacsúr Szilvia igazgató.

A madarak az állatok világnapján tartott iskolai rendezvényen is középpontba kerültek, a téli hónapokban pedig testközelből is megfigyelhetik a diákok az énekes madarakat, miközben elsajátítják szakszerű etetésüket.

  • Az Egy a természettel 2021 mozgalomba bekapcsolódva kaptak a gyerekek cinege odúkat és madáretetőket, köszönhetően az Ipoly Erdő Zrt.nek, de ők maguk is készítettek, és ezek közül kiválasztották a legszebben sikerült munkákat. Ebben az időszakban a legkedvesebb elfoglaltságaik közé tartozik az itthon telelő madarak megfigyelése – tette hozzá az igazgatónő.                                                         Fotó: Pásztor Szabolcs