A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy 40 éves bátonyterenyei férfi letartóztatását, aki lakókörnyezetében az elmúlt hetekben több lopást is elkövetett.

A férfi 2020. november 30-án besurrant egy mátraverebélyi ház bekerített udvarára, és a teraszról 6 pár cipőt lopott el, 80 ezer Forint értékben.

November 29-én egy bátonyterenyei ház udvaráról egy 20.000 Ft értékű kerékpárt zsákmányolt, majd december 9-én késő este visszatért az ingatlanra, ekkor a ház teraszán lévő szekrényből próbált ellopni egy láncfűrészt is, de cselekménye közben a sértett megzavarta, így a helyszínről üres kézzel menekült el.

Végül 2020. december 10-én délelőtt Bátonyterenyén egy italbolt udvarán nyitott állapotban parkoló autóból emelt el egy pénztárcát a benne lévő okmányokkal és bankkártyával.

A férfi többször volt már büntetve, mostani bűncselekményeit felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és vele szemben más büntetőeljárás is folyik a bíróság előtt. A november 30-i cselekménye miatt december 9-én hallgatták ki gyanúsítottként, de ez sem tartotta vissza a bűnelkövetéstől, még aznap, majd másnap is újra lopott.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a sorozatjellegű bűncselekmények miatt, a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a tolvaj letartóztatását, amit a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája el is rendelt.

A döntést a gyanúsított is tudomásul vette.