Elkezdődnek a faültetési munkák. Elsőként az Ady úti fasor telepítését folytatják a GAMESZ dolgozói.

A meglévő fa- és cserjeállomány ápolásával és gondozásával párhuzamosan új fák és cserjék telepítése kezdődik el a napokban. A város több utcájában összesen 312 fa kerül kiültetésre.

  • Az őszi időszakban beszerzett fákat kertészeti telephelyünkön deponáljuk, innen kerülnek kiültetésre a decembertől márciusig terjedő, fagymentes időszakokban – tájékoztatott Dénes Andrea parkfenntartás vezető.

A Bem utcában és a Batthyány úton gömbkőris, a Kandó Kálmán úton és a Dr. Magyar Pál úton gömbszivar, a Nyírjesi úton vérszilva fák kerülnek kiültetésre, folytatódik a már megkezdett gömb mezei juhar fasor továbbültetése az Ady Endre úton, valamint a díszkörte fasor bővítése a Kóvári úton. A lakótelepeken kislevelű hárs, csörgőfa, és díszgalagonya fákat telepítenek a GAMESZ munkatársai.

  • Az ültető gödrökbe gyökéritató, érett lótrágya, növényerősítő tápkocka és nagyvázsonyi alginit kerül, serkentve a gyökerek eredését és fejlődését. A kéreg védelmében törzsvédőt is elhelyezünk az intenzív területeken – tette hozzá a szakember.

A Balassagyarmat közterületein található 1100 négyzetméter virágágyásba 6000 árvácska és 15 ezer tulipán hagyma is kiültetésre került az elmúlt időszakban. Tavasszal 20, színben és formában változatos látványt nyújtó tulipánfajtában gyönyörködhetnek majd a járókelők.

A virág- és cserjeágyások gondozása, valamint a faápolás és –ültetés mellett a GAMESZ dolgozói a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ munkatársaival közösen készítették el a karácsonyi dekorációkat a város négy pontján.

(kanyó)

Fotó: Sümegi Tamás