A Pásztói Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a három gyanúsítottnak a letartóztatását, akik szexuális szolgáltatások nyújtására szervezték több sértett prostitúciós tevékenységét Pásztón.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban szervezett kiterjedt akciót két, prostitúciós tevékenységet szervező bűnözői körrel szemben, akik internetes honlapokon szervezték a tevékenységet, irányításuk alatt álló prostituáltakat hirdettek szexuális tevékenységek végzésére. Fogadták a telefonokat, eljuttatták a kuncsaftokhoz a lányokat, illetve részben saját lakhelyüket biztosították a prostitúciós tevékenység végzésére.

A két elkövetői körből összesen hét személyt állítottak elő és hallgattak ki a rendőrök, közülük a három irányító letartóztatását kezdeményezte a Pásztói Járási Ügyészség.

A gyanúsítottak közül ketten, egy 40 éves férfi és 25 éves társa 2020. szeptemberétől tevékenységüket Németországra is kiterjesztették, ott folytatva a bűncselekmények szervezését.

A gyanúsítottak által beszervezett és irányított lányok minden esetben átadták a bevételt a terhelteknek, akik saját megélhetésükre fordították azt.

Az eljárás a gyanúsítottak ellen folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett kerítés, valamint kitartottság miatt folyik. A bűncselekményekre a halmazati szabályok 2 évtől akár 11 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszik.

Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá annak érdekében is indítványozta a terheltek letartóztatását, hogy a gyanúsítottak a bizonyítást a tanúk befolyásolásával vagy bizonyítási eszközök megsemmisítésével, eltüntetésével ne tudják veszélyeztetni. A külföldön tevékenységüket folytató terheltek esetében pedig szökésük, elrejtőzésük veszélyét is megalapozottnak tartotta.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal mindenben egyetértve mindhárom személy letartóztatását elrendelte.