Decemberben 60 köbméter illegálisan lerakott szemetet szállíttattak el erdeinkből az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai. Megelőzésként kamerákat és sorompókat telepítenének.

Az őszi időszakban országosan 1100 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze az állami erdőgazdaságok a Tisztítsuk meg az országot! program keretében. Az év végéig folyamatosan zajlott a hulladékmentesítés, és 2021-ben is folytatódik a munka.

„Az erdőterületeinkre, az országos helyzethez hasonlóan, leginkább vegyes kommunális hulladékot helyeznek el, az erdészek tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy jelentős az építési törmelék, a gumiabroncs, autóalkatrész, és egyéb veszélyes hulladék illegális kihelyezése is. (…)

A megelőzés érdekében az Agrárminisztérium felhívására az állami erdőgazdaságok elkészítették azt a tervezetet, ami alapján a megtisztított területekre a jövőben 900 kamerát, és több mint 300 sorompót helyezhetnek ki, hogy megakadályozzák a hulladék újbóli lerakását az erdőkben” – áll az Ipoly Erdő Zrt. sajtóközleményében.