Azon túl, hogy mindenki munkahelye biztosított, még előrelépés is várható a balassagyarmati kompresszorüzemben: a kormányzat 400 millió forinttal támogatja a MAHLE újabb 1,3 milliárdos fejlesztését – tájékoztatta lapunkat Balla Mihály, térségünk országgyűlési képviselője.

– Látnunk kell, hogy a világgazdaságban nincsenek automatizmusok – nyilatkozta Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter. – Tehát a világjárvány miatt leépített kapacitásokat és termelőegységeket a vállalatok nem indítják újra automatikusan a különböző országokban, helyette inkább az eddigieknél kedvezőbb feltételeket kínáló beruházási helyszínek után néznek. Magyarország ezt időben felismerte és sikerrel nevezett be a kapacitások újraelosztásáért folytatott versenybe, ennek példája a mai nap is: három német vállalat összesen 4 milliárd forint összegben valósít meg beruházást Hódmezővásárhelyen, Balassagyarmaton és Veszprémben. Ez 1770 magyar munkahely megvédését is jelenti, amihez a kormány 1,2 milliárd forint támogatást biztosít.

– Azon túl, hogy mindenki munkahelye megmarad, még előrelépés is várható a versenyképes tudásban és az ott dolgozók egzisztenciális lehetőségeiben, mert a gyárban jó szakemberek, kiváló munkaerő dolgozik, és elviszik a világba Balassagyarmat jó hírét – tájékoztatott Balla Mihály, térségünk országgyűlési képviselője. – Ezért biztosított 400 millió forintot a Kormány a MAHLE újabb fejlesztésére. A térség legnagyobb munkáltatója, a legnagyobb exportra termelő vállalata, a legtöbb hozzáadott értéket teremtő üzem – ez röviden a gyarmati MAHLE. Szalay György igazgató úrral a bejelentés után egyeztettem a részletekről, aki biztosított arról, hogy a munkahelyek vállalt megtartása mellett újabb fejlesztések következnek. Jó helyre megy a támogatás, a MAHLE a járvány idején előre tudott lépni!

(szilágyi)

Fotó: Külügyminisztérium