Több száz új informatikai eszköz támogatja a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum intézményeinek oktató munkáját. A bővítést saját forrásból biztosították.

Százötven számítógép monitorral, ötven laptop, headsetek, hangszórók, webkamerák és interaktív kijelzők – ezekkel az eszközökkel bővült a szakképző intézmények felszereltsége.

A bővítéssel egyrészt a korszerű, ám amortizálódó számítógéppark frissítését végeztük el, másrészt az online oktatás új kihívásainak teszünk eleget. Több intézményünkben működik már „Smart-terem”, s ezeken felül is több szaktanteremben, nyelvi laborban biztosítjuk tanulóink számára a versenyképes tudás megszerzését. Olyan berendezéseket is vásároltunk, amelyek azon túl, hogy az oktatást szolgálják, a digitális világban komoly alkotó tevékenységet és kikapcsolódást is biztosíthatnak tanulóink számára – tájékoztatott Gembiczki Ferenc, a NMSzC kancellárja.

A balassagyarmati tagintézményeknek mostantól rendelkezésre áll egy jó minőségű drón is, amelyet az intézmény munkatársa, a Magyar Repülőmodellező Válogatott tagja, Bottyán Viktor felügyelete mellett használhatnak majd a tanulók.

(kanyó)