A Nógrád megyei rendőrök elfogták a 28 éves salgótarjáni lakost.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. Márk 28 éves salgótarjáni lakos ellen.

A férfi 2020. szeptember 17-től kihasználta egy nő kiszolgáltatott helyzetét és anyagi haszonszerzés céljából ismeretlen férfiaknak Salgótarjánban és Hatvanban nyújtott szexuális szolgáltatásra bírta rá. A gyanúsított a nyomozás adatai alapján a prostitúciós tevékenység bevételét a nőtől elvette, és azt saját maga megélhetésére fordította.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Cserhát Mélységi Ellenőrzési Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival  2021. január 26-án a hajnali órákban összehangolt bűnügyi akció során a terheltet elfogták. A gyanúsított otthonában megtartott kutatáson a rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket, valamint a sértettől elvett bevételből vásárolt értékeket – gépjárművet, televíziót, karórákat, értékpapírokat – foglaltak le.

A rendőr-főkapitányságra előállított férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatása indítványozására.