Tizenegyedik alkalommal is tiszteletüket tették a csehkiverő hősök előtt a hagyományos Legbátrabb Város emléktúra résztvevői. A mintegy 55 túrázó egyénileg teljesítette a Magyarnándor- Balassagyarmat távot.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyi szervezete évről évre megrendezi az 1919-es hősök emléke előtt tisztelgő közösségi eseményt.  Az idén a korlátozó intézkedések betartásával, a korábbi vezetett, szervezett formát elhagyva, más módot találtak arra, hogy a szép hagyomány ne szakadjon meg.

  • Ebben a formában még családiasabb hangulatú túrát tettünk, és örülünk, hogy találtunk arra megoldást, hogy a körülmények ellenére se maradjon el a főhajtás és a koszorúzás. Az emléktúra az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert, ezért is fontosnak tartottuk, hogy ne maradjon el, hiszen a rendezvénnyel országos hírét visszük a balassagyarmati hősök tettének – mondta Horváth Gábor szervező.

A helyi, környékbéli túrázók mellett idén is ellátogattak Balassagyarmatra a Kőszegről, Szombathelyről, Veszprémből vagy Székesfehérvárról érkező résztvevők.

(kanyó)