A Salgótarjáni Járási Ügyészség fellebbezése alapján 2 év 10 hónap helyett 7 évre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a férfit, aki 2018 júliusának egyik éjjelén betört egy házba és a benn alvó nőt nézte alvás közben, majd később a vele szemben intézkedő rendőröket súlyosan becsületcsorbító kifejezésekkel illette.

A férfi 2018 júliusában egy Nógrád megyei település falunapi rendezvényén meglátta a sértettet. Feltűnően figyelni kezdte, majd kifigyelte, hogy a nő melyik házba tér haza.

A hajnali órákban a vádlott a házhoz ment, egy késsel kivágta a fürdőszoba ablakon lévő szúnyoghálót, bemászott az épületbe, majd bement abba a szobába, ahol a nő aludt. A nő azonban felriadt, és amikor meglátta, hogy egy idegen áll fölötte, felsikoltott, ezzel felébresztette családtagjait, emiatt a vádlott a fürdőszoba ablakon keresztül elmenekült.

A család riasztotta a rendőrséget, akik keresni kezdték a férfit és hamarosan el is fogták. Ő a vele szemben intézkedő rendőrökkel arrogánsan viselkedett, útszéli hangon szidalmazta őket.

A Salgótarjáni Járásbíróság a férfit magánlaksértés bűntette és becsületsértés vétsége miatt 2 év 10 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás végett, míg a vádlott és a védő felmentés érdekében jelentett be fellebbezést.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezéssel minden tekintetben egyetértett: Kifejtette, hogy az első fokon eljáró bíróság nem értékelte kellő nyomatékkal a többszörösen büntetett előéletű, gátlástalan vádlott terhére azt, hogy a sértettet a bűncselekmény úgy megviselte, hogy amiatt elköltözött a házból és pszichológus segítségét kellett igénybe vennie a történtek feldolgozásához.

Ezért a törvényszék a fegyházbüntetés és a közügyektől eltiltás tartamát egyaránt 7-7 évre súlyosította, és mivel a többszörös visszaeső vádlott a büntetését fegyházban köteles letölteni, kizárta őt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is.

Az ítélet jogerős.