A Balassagyarmati térségi klímastratégia projekt lakossági szemléletformálási programjának részeként fotó- és videópályázatot hirdet Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc önkormányzatainak konzorciuma a térség általános és középiskolás tanulói körében. A pályázatok benyújtásának határideje február 28.

Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc önkormányzatainak konzorciuma a Széchenyi 2020 program keretében 10,47 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a „Balassagyarmati térségi klímastratégia kidolgozása” című projektet. A projekt kiemelt feladata a helyi lakosság szemléletformálása, azon belül is a fiataloké, hogy minél inkább klímatudatos felnőttekké váljanak.

A projekt egyik részeleme egy helyi tanulmányi verseny lebonyolítása, mely során a tanulók megismerkedhetnek az éghajlatváltozás okán felmerülő változásokkal, problémákkal és megoldási javaslatokat kaphatnak ún. jó gyakorlatok bemutatásával, amit saját életükben is hasznosítani tudnak a klímavédelem területén.

A tanulmányi versenyhez kapcsolódóan egy fotó- és videópályázat kerül meghirdetésre – Mit tehetek én? – címmel. A pályamunkáknak egy fotó vagy rövid videó elkészítésével kell választ adniuk arra, hogy mit tehetünk szűkebb környezetünkben a Föld vízkészletének megóvása és körültekintő felhasználása érdekében.

Az egyfordulós fotó- és videópályázaton Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc általános és középiskolás tanulói vehetnek részt. A pályázatokat kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a kehop_balassagyarmat@dipolcsoport.hu e-mail címre Mit tehetek én? tárgymegjelöléssel, 2021. február 28. éjfélig.

A beküldött pályaműveket egy 3 fős szakmai zsűri értékeli. Mindkét kategóriában (fotó és videó) az első három helyezett díjazásban részesül. Az eredményhirdetésre és a nyertes pályamunkák bemutatására a Víz világnapján 2021. március 22-én kerül sor, melynek pontos részleteiről a díjazottakat a pályázat szervezője külön értesíti.

A részletes pályázati kiírás elérhető valamennyi térségi iskolában, valamint letölthető a https://balassagyarmat.hu/balassagyarmati-tersegi-klimastrategia-kidolgozasa-kehop-1-2-1/, és a Balassagyarmat Városháza facebook oldalról.

A projektről bővebb információt a https://balassagyarmat.hu/balassagyarmati-tersegi-klimastrategia-kidolgozasa-kehop-1-2-1/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: Schwanzer Mónika, pályázati referens, Balassagyarmati Közös Önkormányzati Hivatal, tel: 35-505-933, e-mail: schwanzer@balassagyarmat.hu