A Nógrád Megyei Főügyészség vádirata alapján a Balassagyarmati Törvényszék hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte azt a Nógrád megyei férfit, aki hosszabb ideje terített kokaint; társa három év hat hónap börtönbüntetést kapott.

Az ügyészség 2019 szeptemberében emelt vádat azzal a férfival szemben, aki már hosszabb ideje kokainterjesztéséből tartotta el magát. A beszerzési forrásától egyszerre csak 100-200 gramm mennyiséget rendelt azért, hogy a lebukás veszélyét csökkentse, és az értékesítést sem csupán maga végezte, hanem erre a célra embereket foglalkoztatott, részükre a kábítószert személyesen vagy úgy adta át, hogy hétvégente a postaládájukba dobta, majd a rákövetkező héten beszedte tőlük a bevételt.

Később a vásárlók már a társát keresték meg telefonon kokainért, a társa közvetítette felé az igényeket, majd amikor visszajelzett, hogy a kért mennyiségű drog rendelkezésre áll, társa átvette és a vásárlóknak továbbította azt, a befolyt pénzzel pedig elszámolt felé.

A férfiak lebukásukig 3.250.000 Ft értékben értékesítettek kábítószert.

A Balassagyarmati Törvényszék a vádlottakat – a váddal egyezően – kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek; a jelenleg is letartóztatásban lévő beszerzőt 6 év 6 hónap fegyházra és vagyonelkobzásra, míg társát 3 év 6 hónap börtönre ítélte, valamint mindkettőjüket eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Kötelezte továbbá őket az 1.500.000 Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ítélet az ellene bejelentett fellebbezések miatt nem emelkedett jogerőre, az eljárás másodfokon folytatódik tovább.