Ahogyan 102 évvel ezelőtt a cseheket, úgy fogjuk a jövőben a szemetelőket is kiűzni Balassagyarmatról – állítja Huszár Péter alpolgármester, miután megkezdődött az önkormányzat várostisztító akciója.

A kormány Tisztítsuk meg az országot! elnevezéssel programot hirdetett, hogy minél több illegális hulladéktól sikerüljön megszabadítani hazánk településeit. Városunk önkormányzata 3 millió forintot nyert a közérdekű pályázaton, amelynek keretében a hétvégén már meg is történt az első akció. Több mint 30 önkéntes fogott össze és teljesen megtisztították a Springa-dombot a szeméttől.

  • Egészen elképesztő volt látni, hogy mi mindent találtunk az erdőben! – magyarázza Huszár Péter. – Hihetetlen mennyiségű PET-palack, de számtalan autógumi, rendszámtábla, ruhanemű, de még fotelek és egyéb bútorok is szanaszét hevertek a területen.Borzalmas, hogy mimindenre képesek az emberek! Ezúton is köszönöm Makrai Richárd segítségét, aki az önkéntesek toborzásában jeleskedett, és persze hálásak vagyunk az önzetlen segítőknek is, akik szabadidejüket áldozták arra, hogy más mocskát eltakarítsák.

A Springa-dombi erdőből nem kevesebb, mint 100 zsák (!) szemetet szedtek össze.

  • Az akció jól példázta azt is, hogy számunkra a város érdeke mindennél fontosabb – mondja az alpolgármester. – Bojtos Istvánnal, az ellenzéki SZAB tagjával ugyan szinte semmiben nem értünk egyet, ám a szemétszedés során vállat a vállnak vetve tudtunk együtt cselekedni. Az akció folytatódik, most Kóvár megtisztítása következik, a munkálatokat a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. vezényli, Kovács Csaba ügyvezető igazgató irányításával. Márciusig 200 köbméter hulladéktól szabadítjuk meg a város széli, önkormányzati területeket. Utána viszont nincs kegyelem a szabályszegőknek, minden eddiginél keményebben fogunk fellépni  ellenük. Balassagyarmat a Legbátrabb Város, ahogyan 102 évvel ezelőtt a cseheket, úgy fogjuk a jövőben a szemetelőket is kiűzni városunkból!

(szilágyi)

Fotó: Makrai Richárd