A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt lopás és garázdaság miatt egy visszaeső, letartóztatásban lévő elkövetővel szemben.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a közelmúltban fejezte be a nyomozást az ellen a 31 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki 2020 július elején a sértett házának bejárati ajtaját betörte, majd az ingatlan egyik szobájából eltulajdonított egy televíziót, okostelefont és egy laptopot, összesen mintegy 100.000.- Ft kárt okozva.

Ehhez az ügyhöz egyesítettek egy másik eljárást is, ugyanis a férfi 2019. október 18-án délután a salgótarjáni autóbusz pályaudvaron egy szóváltás után részegen szidalmazott, majd ököllel arcon ütött egy számára ismeretlen sértettet. Ez a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a nyomozás során a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a korábban már börtönbüntetést töltő, visszaeső férfi letartóztatását, tekintettel arra is, hogy vele szemben 2020. májusában a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, az újabb bűncselekményt így felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, úgy, hogy ellene mind a bíróság, mind a nyomozó hatóság előtt további eljárások is folynak.

Az ügyészség most a két bűncselekmény miatt vádat emelt a továbbra is letartóztatásban lévő férfi ellen, börtönbüntetés kiszabását és a közügyektől való eltiltását indítványozva.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.