Dóbiás Zalán szalézi esperes plébánost választották az Év Emberének a megyei napilap olvasói.

A Nógrád Megyei Hírlap és a napilap internetes kiadásának (nool.hu) szerkesztősége az elmúlt évekhez hasonlóan meghirdette olvasói körében az Év Embere Nógrád megyében kitüntető címet.

A napilap 2020. év során minden héten más és más személy sikeres életútját mutatta be, akiknek a megyéért és közösségért végzett munkássága követendő példaként szolgálhat. A Hét Emberei közül 2021 elején az olvasók az interneten ill. a napilap pályázati szelvénye segítségével, szavazással választották meg az Év Emberét.

A kitüntető címet közel 3 ezer szavazattal Dóbiás Zalán, a balassagyarmati Bosco Szent János Szalézi Plébánia esperes plébánosa nyerte el.

Dóbiás Zalán a Nógrád Megyei Hírlapnak elmondta: nagyon hálás az egyházközség összefogásáért, hogy érdemesnek tartják őt az Év Embere elismerésre.

– Még a középiskolás évek végén döntöttem el, hogy a Jóisten szolgálatába állok – nyilatkozta a megyei napilapnak. – Azt mondtam, ha meghív egy közös útra, akkor igennel felelek neki. Attól nagyobb eredmény pedig számomra nem kell ezen a pályán, amikor az látom, hogy a beszédeim hatására az emberek az Úr felé fordulnak. Bár a vírushelyzet az egyházi életet is felforgatta, mégis bizakodva tekintek a jövőbe. A csoportos foglalkozások felélesztése mellett az oratórium újraindítása az egyik legszebb előttünk álló feladat. A tavalyi évet a közösségben a tolerancia, az összefogás és a megértés jellemezte, amelyek elengedhetetlenek e nehéz időkben. A legfontosabb, hogy merjenek bízni a Jóistenben!

Fotó: Nógrád Megyei Hírlap és Sümegi Tamás