Egy hónapon át lesz aktív az online kérdőív, ahol a polgárok véleményét kérik az állatvédelem helyzetével, problémáival kapcsolatban. Hatalmas az érdeklődés, már több mint százezren kitöltötték.

– Egy hét alatt már több mint százezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét – jelentette be a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. Ovádi Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában arra kért mindenkit, hogy mondja el véleményét az állatvédelemről szóló online párbeszédben. A miniszteri biztos hangsúlyozta: hallassuk a hangunkat, mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk az állatvédelem mellett, hiszen közös ügyünk.

Szombaton Orbán Viktor miniszterelnök is az állatvédelmi kérdőív kitöltésére buzdította követőit. A kormányfő úgy fogalmazott: – Nálunk a kutya sohasem csak egy állat volt, hanem a család része is. Az állattartás azonban felelősség is. Ezért párbeszédet indítottunk, hogy mindenki elmondhassa a véleményét az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az állatvédelem közös ügyünk, ezért a szükséges és jó döntések meghozatalához mindenki véleményére szükség van.

A néhány perc alatt kitölthető internetes kezdeményezésben a magyarok többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról és az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről is kifejthetik a véleményüket.

A kérdőív ide kattintva érhető el:  https://allatvedelem.kormany.hu/