Országos szakmai sikereket értek el fodrászversenyeken a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskola szépészeti végzősei. Még a sztárfodrász, Hajas László is figyelemreméltónak értékelte zsűrielnökként egyikük munkáját.

A 2020-21-es tanév első félévéhez érve az iskola kiemelkedő szakmai sikereket aratott – számolt be a 13. évfolyamosok által elért eredményekről Tanka Ágnes, az NMSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

A balassagyarmati tanintézet végzősei közül Halaj Liza és Vass Natália hozott az Ipoly-parti városba országos elismerést.

Halaj Liza a Kecskeméti SzC Gáspár Pomádé elnevezésű versenyén a férfi versenyszámban a „Modern klasszikus férfi frizura” kategóriában szoros versenyben, a győztessel azonos pontszámot elérve szerezte meg a II. helyet. Valamennyi feladatnál az elkészült munkákról minden oldalról (bal, jobb, elöl és hátulnézetről és felülről is) fotózni kellett az általuk készített frizurát és és egy előtte/utána fotópárt kértek, ugyanazzal a háttérrel.

A szakmai zsűri így biztosíthatta az objektív értékelést. Egy frizurakészítésről videófelvétel is készült, mindezek láttán a zsűri elnöke, Hajas László mesterfodrász az értékelésében külön kiemelte Liza figyelemreméltó munkáját.

Vass Natália az I. online Országos Szépész Kupán jutott a legjobb hat fodrásztanuló közé, ahol végül a negyedik helyen végzett a „Szabad stílusú fantáziafrizura a tél jegyében” kategóriában. Ezt a verseny kétfordulósan rendezték meg. Az előválogatóban négy részletes és egy egészalakos divatfotót valamint egy rövidfilmet kellett készíteni a munkafolyamatról. Maga a feladat pedig valamely fonási, illetve szövési technikával díszített, száraz hajon elkészített, nem feltűzött frizura volt. Az is a versenykiírásban szerepelt, hogy a modelleknek egy nem készen vásárolt, egyedi tervezésű, kivitelezésű ruházatot kellett viselniük. A Szondi divatszabói segítették Nati munkáját, a modell ruháját ők készítették el. A döntőben az egész munkafolyamatot filmezték, s a kisfilmet pedig egy megadott internetes felületre töltötték fel.

Mindkét sikeres fodrász tanulót a versenyre oktatójuk, Családi Erika készítette fel.

Fotó: Szondi