A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki vitatott ügyei miatt a hivatalban rátámadt települése polgármesterére.

A férfi 2020. január 9-én délelőtt lakóhelyén a polgármesteri hivatallal szemben található presszóban italozott. Délre leittasodott, így elhatározta, hogy sérelmesnek tartott hatósági ügyei miatt számonkéri a polgármestert.

Amint belépett a helyi önkormányzat közforgalom számára nyitva álló helyiségébe, meglátta a polgármestert és egy önkormányzati alkalmazottat az ügyfélszolgálati pultként használt íróasztal túloldalán. Indulatos, fenyegető kijelentésekkel kérte számon a polgármesteren két  ügyét is, közben azt is hangoztatta, hogy a családjának ártó személyeket meg fogja ölni.

A polgármester a férfit egészen addig higgadtan tájékoztatta az ügyeiről, amíg az őt és gyermekeit is fenyegetni kezdte, ekkor viszont rendőri intézkedés kilátásba helyezésével távozásra szólította fel.

A férfi ekkor a köztük lévő íróasztalt felborította, majd a kezét ütésre emelve megindult a polgármester felé, aki a támadást egy széket vett maga elé emelve védte ki.

Ezután a vádlott távozott az épületből.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a férfivel szemben hivatalos személy elleni erőszak  bűntette miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.