Január 1-től dr. Kenéz Katalin fogadja a 4. számú háziorvosi körzet pácienseit. Dr. Váradi Erzsébet visszavonulásával az új doktornő határozatlan időre szóló tartós helyettesítést lát el.

A doktornő a kárpátaljai Nagyszőlősön született, Debrecenben végezte közép- és felsőfokú tanulmányait. A diploma megszerzése után Karcagon mentőorvosként dolgozott, majd fia megszületését követően a mezőtúri kórház sürgősségi osztályán vállalt állást. 2012-ben érkezett Balassagyarmatra, szintén a sürgősségi osztály egyik orvosaként. 2015-től a magyarnándori körzet háziorvosa. Debercsényben él családjával.

  • Gimnazistaként még biológia-matematika szakos tanárnak készültem, de édesanyám felvetésére mégis beadtam a jelentkezésemet az orvosi egyetemre. Ez életem legjobb döntésének bizonyult, imádom az orvoslást, a fél életem a munkám. El sem tudom képzelni, hogy valami mást csináljak – mondja dr. Kenéz Katalin.

Bár elmondása szerint a sürgősségi osztály közelebb áll a mentalitásához, kisgyermekes anyaként mégis a háziorvosi praxis mellett döntött, az élhetőbb családi élet érdekében.

  • Nagy szavakat nem tudok mondani, de szeretem a munkám, szeretek emberekkel beszélgetni, amire például a sürgősségi ellátásban nincs lehetőség. Szeretem megtalálni a közös hangot a páciensekkel, nevükön szólítani őket, igyekszem közvetlen emberi kommunikációt folytatni velük, gondoskodni róluk, tudatosítani bennük, mennyire fontos például a diéta vagy a vérnyomásmérés. Szeretem elmagyarázni, miért fontos egyik vagy másik gyógyszer úgy, hogy azt meg is értsék és tudatosodjon bennük.

A doktornő a két háziorvosi körzet ellátása mellett a balassagyarmati kórház sürgősségi és covid osztályain is szolgálatot teljesít.

(kanyó)