Tavaly ünnepelte működése harmincadik évét megyénk legnagyobb sportegyesülete, ebből az alkalomból váltottunk szót Honti  Attilával, aki tizenegyedik esztendeje irányítja a Vitalitás SE-t.

Ilyen 30.  születésnapra nem lehetett számítani…

A jubileumi évet nagyon szerettük volna emlékezetesen megünnepelni, minden hónapban egy saját szervezésű rendezvénnyel, ezt viszont a járvány felülírta. A covidnak azért nem sikerült teljesen tönkre tenni az évünket, hiszen a sportolóinknak tavaly is sikerült kiemelkedő eredményeket elérni és több verseny főszervezői is mi voltunk.

A legörvendetesebb sikerek?

A kajak-kenu szakosztály lavinaként növekszik. Már a 3. évüket kezdték nálunk és Ulveczki Edina edző/szakosztályvezető megszállottságának köszönhetően töretlen a fejlődésük. Mivel főleg gyerekekkel foglalkoznak, szeretném megköszönni a szülők áldozatos segítségét, hiszen az anyagiak terén továbbra sem állunk valami jól és a támogatások nélkül nem tudnánk ilyen sok gyereket versenyeztetni, edzőtáboroztatni. Nagy segítség volt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség pályázati támogatása, aminek köszönhetően a versenyhajók számát tudtuk növelni. A járványhelyzet miatt a látványtánc és az íjász szakosztályoknál csökkent jelentősen a versenyek száma, szerencsére a többi szakosztályunknál csak kevés viadal maradt el. Jó Tanuló Jó Sportoló lett Csernyik Dzsenifer atléta, Ódor Benedek és Münzberg Dominik kajakosok, büszkék vagyunk rájuk.

A legeredményesebb Vitalitás-sportolók?

Kajak-kenusaink 10 versenyen indultak és párosban, váltóban, de négyesben is lett magyar bajnokunk és több dobogós helyezettünk mind síkvízen, mind maratonon. Ez azért is kimagasló eredmény, mert olimpiai sportágban, 20-30 fős mezőnyből jöttek ki győztesként sportolóink. Kiemelném Ódor Barnabás eredményét, aki idén háromszoros magyar bajnok lett, egyes-páros-négyesben indulva rövid és hosszú távon is, azaz idén mind a 10 versenyen nyert, ahol elindult. Párosban és váltóban Kruj Benedek húzott vele fantasztikusan, aki ezáltal szintén magyar bajnok lett. A szárnyaló maraton bajnok négyes tagjai még: Antalicz Botond és Kovács Kornél. Idősebbek között országoson ezüstérmes lett váltóban: Csábi Dorka, Ember Lili, Szádóczki Hanna, maratonon pedig kiemelhető sikereket ért el Pesti Anna Rozália, aki egyesben lett 5. Kiemelkedőt produkált Posta Krisztián erőemelő, aki Junior Erőemelő Magyar Bajnok lett és a felnőtt mezőnyben is a második legeredményesebb sportoló lett a súlycsoportjában. Halaj Liza fekvenyomásban diadalmaskodott, szintén a juniorok mezőnyében a Fekvenyomó Magyar Bajnokságon szerzett ezüstérmet. A kalapácsvető atléták is szépen teljesítettek, mivel Imre Roland és Bíró Benjámin is arany minősítést szerzett. Hegyikerékpár/triatlon szakosztályunkban a masters korcsoportúak szállították, illetve kerékpározták össze a szép helyezéseket, főleg Reitinger Gábornak, Gombolai Lászlónak és Szász Viktornak köszönhetően.

Mi okozta a legnagyobb nehézséget?

Minden gondunk a járványhoz kapcsolódik, de nagyon érzékenyen érintett bennünket, hogy a Vitalitás Sportcentrumot nem egész 5 hónapra be kellett zárni, ami nagyon megviselte a sportolóinkat.

A legfontosabb idei tervek?

Bízunk benne, hogy a több szakosztályunk bázisának számító sportcentrum hamarosan újra kinyitható lesz minden érdeklődő számára és tudjuk folytatni a fejlesztéseket is, hiszen sok teendőnk van még a létesítménnyel. Remélem, korrekt megoldást fogunk találni a nyírjesi tó használatára, de ezzel párhuzamosan a magyarnándori tavon is megkezdjük a kajak-kenu edzéseket. Mint mindig, most is optimistán tekintek a jövőbe, a Vitalitás nevéhez és múltjához méltóan fog szerepelni 2021-ben is.

(szilágyi)