A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves budapesti férfi ellen, aki kábítószert akart árusítani egy Nógrád megyei fesztiválon, de a balassagyarmati rendőrök ellenőrzése ezt meghiúsította.

2020 augusztusában a férfi utasa volt annak a járműnek, melyet Becske környékén rendőri ellenőrzés alá vontak. Táskájából különféle kábítószerek – amfetamin, MDMA, kannabisz és LSD – kerültek elő, a drogokat a közeli zenei rendezvényen akarta eladni. A férfit drogtesztje kimutatta, hogy az intézkedés előtt kokaint és amfetamint is fogyasztott.

A letartóztatásban lévő férfit az ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolta meg. Vádiratában szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze őt az eljárás során keletkezett 1 millió 141 ezer Ft összegű bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bűnismétlés megakadályozása érdekében a vádlott az elsőfokú eljárás befejezéséig maradjon letartóztatásban.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz ítéletet.