A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki jogosítvány nélkül és ittasan vezetett egy rendszám nélküli gépkocsit, amellyel balesetet is szenvedett.

A vád szerint a férfi 2020. november 27-én 16 óra körül lakott területen kívül, Kétbodony irányából Szécsénke felé ittas állapotban vezetett egy forgalomból kivont személygépkocsit, mellyel egy balra ívelő beláthatatlan útkanyarulatban ittasságából eredő figyelmetlensége miatt lehaladt a jobb oldali vízelvezető árokba, ahol a jármű a tetejére borulva került nyugalmi helyzetbe.

A balesetben a férfi csak könnyebb sérüléseket szenvedett, és a helyszínről gyalogosan eltávozott, úgy, hogy a hátrahagyott gépkocsi egy része belógott az úttestre.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járásbíróság előtt, vádiratában pénzbüntetés kiszabására, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra, továbbá a 19.896 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt.

A férfi ellen nemcsak büntetőeljárás indult: őt a Balassagyarmati Közlekedésrendészeti Alosztály rendőrei a vezetői engedély nélküli vezetés, a forgalomból kivont és felelősségbiztosítással nem rendelkező jármű vezetése, valamint a gépkocsi balesetveszélyesen úttesten hagyása miatt a szabálysértési hatóság előtt is feljelentették.