Az adó egy százalékát felajánlani 10 perces elfoglaltság, a támogatott szervezet számára viszont elismerést kifejező gesztus és jelentős anyagi segítség. Balassagyarmaton számos olyan egyesület, alapítvány működik, mely hosszú évek óta értékteremtő munkát végez – mindannyian megérdemlik a 10 perc időráfordítást.

A pandémiás helyzet nehéz körülményeket eredményez, a negatív gazdasági hatások szinte mindenkit érintenek. Ilyen időszakban különös fontossága van a lokálpatrióta szemléletnek. Civil szervezetek vezetői hívják fel a figyelmet a támogatások helyben tartásának fontosságára.

  • Az adó egy százalékának felajánlása senkinek nem kerül plusz pénzbe, nekünk azonban óriási segítséget jelent a működéshez, a több mint tíz éve városunkban megrendezett Vasútmodell Kiállítás és Vásár megszervezéséhez – mondja Gonda Sándor, a Vasútmodellező és Műszaki Kultúráért Egyesület képviseletében.

Egy a Vasútmodell Kiállításhoz hasonló volumenű rendezvény több ezer látogatót vonz, országos hírnevet jelent városunknak, kuriózum értékkel bír. Egészen más területhez kapcsolódik a Két Bors Ökröcske Alapítvány tevékenysége, mely a kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának eszközfejlesztésében vállal vezető szerepet.

  • Helyi alapítványként valójában a régió gyermekgyógyászati ellátásának fejlesztéséhez járulunk hozzá. Folyamatosan modernizáljuk mind az újszülött, mind a gyermekosztályt. Jelenleg a Fertőző Osztály gyermekellátásának színvonalát szeretnénk előmozdítani – ismerteti a legközelebbi célokat dr. Bauer Viktor, osztályvezető főorvos, kuratóriumi elnök.

Az elmúlt időszak eseményei is bizonyították, hogy az önkéntesek munkája nélkülözhetetlen. A Cserhát Különleges Mentőcsoport tagjai nemcsak eltűnt személyeket kutatnak fel az ország egész területén, de a viharkárok vagy a tűzesetek kezelése mellett a harmadik hullámban is kitartanak.

  • Önkéntesként azt vállaltuk, hogy a közösség életében adódó nem várt helyzetekben segítünk, és ezt a továbbiakban is elhivatottan teljesítjük. Mindenkit arra buzdítok, hogy rendelkezzen az adó egy százalékáról olyan helyi szervezet javára, amely szerinte megérdemli a támogatást. Ezzel valójában bármelyik egyesület vagy alapítvány a közösségért vállalt szolgálatának teljesítéséhez kap jobb és nagyobb lehetőséget – összegez Juhász Zoltán elnök.

(kanyó)