A Salgótarjáni Járásbíróság testi sértés, cserbenhagyás és egyedi azonosító jel meghamisítása miatt mondta ki bűnösnek azt a 26 éves férfit, aki 2019 karácsonyán okozott balesetet, majd anélkül menekült el a helyszínről, hogy segítségét felajánlotta volna.

A vádlott 2019. november 23-án a késő esti órákban Salgótarjánban egy presszó előtt italozott, majd összeszólalkozott unokatestvérével, akit ököllel állon ütött. Az ütéstől a sértettnek mindkét oldalt eltörött az állkapcsa, műtétre is szorult. A csonttöréses sérülés közel 10 hét alatt gyógyult meg.

A vádlott a cselekmény elkövetése után később egy találkozásuk során bocsánatot kért unokatestvérétől, a bocsánatkérést a sértett elfogadta.

A vádlott 2019. december 18-án vásárolt egy forgalmi engedéllyel és rendszámmal nem rendelkező személygépkocsit, amelyre két nappal később Salgótarjánban felszerelt két rendszámtáblát. 2019. december 21-én éjjel a megyeszékhelyen egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a menetiránya szerint bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy vele szemben haladó tehergépkocsival. A vádlott a balesetet követően a roncsolódott gépkocsijából az ablakon keresztül kimászott, és futva elmenekült a helyszínről, anélkül, hogy meggyőződött volna róla, valaki megsérült vagy segítségre szorul-e.

A testi sértési cselekmény miatt a Salgótarjáni, míg az egyedi azonosító jel meghamisítása és a cserbenhagyás miatt a közlekedési ügyekben eljáró Balassagyarmati Járási Ügyészség emelt vádat a férfi ellen, az ügyeket a bíróság egyesítette.

A vádlott többször volt már börtönben, legutóbb 2019 márciusában szabadult, különös visszaesőnek számít. Erre is figyelemmel a bíróság két év börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.